021-91092880 admin@irsupp.ir

با سلام خدمت همه همراهان عزیز سایت ، امروز آمدیم تا با سری اموزش های میکروتیک در خدمت شما عزیزان باشیم ، موضوع امروز ما آموزش وصل شدن به روتر میکروتیک میباشد ، فرض کنید یک روتر میکروتیک را به تازگی خریداری کرده اید و میخواهید با کامپیوتر یا لپ تاپ خود برای اولین بار به آن متصل شوید و کانفیگ های مورد نظر خود را اعمال کنید.
در این مقاله با 3 روش مختلف به شما آموزش خواهیم داد که چگونه برای اولین بار به یک روتر میکروتیک متصل شوید.
این آموزش اولین مبحث برای شروع آموزش MikroTik در ابتدای دوره ی MTCNA میباشد پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا هم از رفتن به کلاس بی نیاز شوید و هم لذت درک مفاهیم و پیاده سازی را با هم بچشیم.

این نوع اتصال در همه ی روتر های میکروتیک پشتیبانی نمی شود مانند روترهای وایرلس outdoor که پورت کنسول ندارند .با این روش شما به محیط CLI جهت کانفیگ روتر میکروتیک وارد می شود این روش به دلیل نیاز به دسترسی فیزیکی به روتر خیلی مورد استفاده نمی باشد ولی امکاناتی مانند بررسی بوت و دیباگینگ سخت افزاری فقط از طریق کنسول امکان پذیر است . در ضمن اگر هنوز روی روتر IP تنظیم نکردید و یا میخواهید روتر را ریبوت یا ریستارت و… کنید ، میتوانید برای کانفیگ از کنسول استفاده کنید .برای اتصال با پورت کنسول روتر میکروتیک می توانید از نرم افزار های ترمینال استفاده کنید معروف ترین این نرم افزار ها نرم افزار Putty می باشند.

کانفیگ در این روش به صورت cli انجام میشود یعنی باید command های مربوط به کانفیگ مورد نظر خود از طریق cli به دیوایس بدهید.


بهترین و رایج ترین روش اتصال به میکروتیک، استفاده از برنامه WinBox است ،که میتوانید از این لینک دانلود نمایید ،برنامه WinBox بخاطر داشتن محیط گرافیکی و رابط کاربری ساده کار را خیلی آسان کرده و همه چیز در آن مشخص و قابل کنترل است. همه کانفیگ هایی که شما در محیط CLI میتوانید روی روتر میکروتیک خود انجام دهید در این برنامه هم میتوانید پیاده سازی کنید ، در ادامه روش اتصال به روتر با برنامه WinBox را به شما آموزش خواهیم داد.

قدم اول :
یک کابل شبکه تهیه میکنید و یک سر آن را به یکی از پورت های روتر و یک سر آن را به پورت شبکه لپ تاپ خود وصل میکنید
قدم دوم :
نرم افزار WinBox را از سایت میکروتیک یا از سایت ما و از طریق این لینک دانلود میکنیم و آن را اجرا میکنیم
قدم سوم :
ما به صورت لایه دویی (با یک کابل مستقیم ) به روتر متصل شده ایم پس میتوانیم با استفاده از MAC Address به واسطه نرم افزار WinBox به روتر وصل شویم و کانفیگ های مورد نظر خود را انجام دهیم

کافیست روی MAC Address پیدا شده کلیک کنید و سپس (login , password) که به صورت پیشفرض admin و جای خالی است (البته روی بعضی از دیواس های میکروتیک یوزر admin و پسورد روی برچسبی که زیر آن چسبیده شده نوشته شده است ) را کامل کرده و با زدم روی دکمه Connect وارد محیط کانفیگ روتر میکروتیک شوید

قدم آخر :
تبریک میگم ما تونستیم از طریق WinBox به روتر میکروتیک وصل بشیم ، تصویر زیر نمایی از محیط گرافیکی WinBox است.


یکی دیگر از روش های وصل شدن به روتر میکروتیک استفاده از محیط WebFig است ، وقتی که نرم افزار WinBox را نداشته باشید یا به هر دلیل دیگری نخواهید از این نرم افزار استفاده کنید میتوانید از طریق مرورگر خود به صورت تحت وب به روتر میکروتیک خود وصل شوید و آن را کانفیگ کنید ،  WebFig مشابه نرم‌افزار Winbox است و مزیتی که دارد این است که ما می توانیم با استفاده از گوشی موبایل هم به روتر دسترسی داشته باشیم و کانفیگ های مورد نظر خود را انجام دهیم.
برای وصل شدن به روتر از طریق وب شما باید آدرس IP روتر خود را در مرورگر وارد کنید

نکته :
روی تنظیمات پیشفرض روترهای میکروتیک ما یک آدرس IP داریم که برابر 192.168.88.1 که شما میتوانید با زدن این آدرس در مرورگر خود به محیط WebFig متصل بشوید ، البته باید دقت داشته باشید که قبل از این کار باید حتما یک ایپی از این رنج مثلا 192.168.88.10 را روی کارت شبکه خود تنظیم کنید چرا که این ارتباط از نوع لایه 3 است و پس باید لایه 3ای این دیوایس را ببینید

قدم اول :
یک کابل شبکه تهیه میکنید و یک سر آن را به یکی از پورت های روتر و یک سر آن را به پورت شبکه لپ تاپ خود وصل میکنید
قدم دوم :
در مرورگر لپ تاپ خود آدرس 192.168.88.1 (یا هر آدرسی که خودتان به روتر داده اید) را وارد کرده و Enter میکنید

کافیست در قسمت (login , password) که به صورت پیشفرض admin و جای خالی است (البته روی بعضی از دیواس های میکروتیک یوزر admin و پسورد روی برچسبی که زیر آن چسبیده شده نوشته شده است ) را کامل کرده و با زدمن روی دکمه Connect وارد محیط کانفیگ روتر میکروتیک شوید


قدم آخر :
تبریک میگم ما تونستیم از طریق Web به روتر میکروتیک وصل بشیم ، تصویر زیر نمایی از محیط گرافیکی WebFig است



جمع بندی

سوالات متداول